Vermut, az ízesített bor

Szponzorált tartalom

Vermut

Vermut

Rengeteg fajta alkoholos ital van, és a fogyasztók többségének megvan a kedvencük, amit bármikor szívesen elfogyasztanak. Sokan a vermut nedűre esküsznek az egyedülálló íz és aroma miatt. Ez a fajta úgy is felfogható, mint ízesített bor. Az ital elkészítéséhez a szakemberek megannyi karakteres fűszert használnak fel, illetve a nélkülözhetetlen, jó minőségű fehérbort. Előszeretettel alkalmazzák a szegfűszeget, koriandert, bodzavirágot és sok egyéb kiváló alapanyagot, mindezt annak érdekében, hogy az íz valóban ellenállhatatlan és kifogástalan legyen. A vermut elkészítésekor a fűszernövényeket magas alkoholtartalmú szeszbe áztatják.

Egyes típusok esetében ezt a nedűt le is párolják, majd a kész párlatot fehérborral elegyítik. A vermut közkedveltsége annak is betudható, hogy ez önmagában, jéggel is nyugodtan fogyasztható, illetve kitűnő koktél alapanyag is egyben. Hazánkban a legismertebb vermut brandnek a Cinzano és a Garrone mondható. Mindkét fajta a nyári meleg napokon igazi hűsítő lehet az alacsony alkoholtartam és a kellemes íz miatt.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás